In onderstaande links vindt u interessante informatie van uiteenlopende aard.

ONDERSTEUNING

alzheimer-nederland.nl
Altzheimer Café Bunnik organiseert elke 2e donderdagavond van de maand een bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.
Locatie: DUO Dagcentrum Utrecht Oost, Pastoor Heggelaan 2, 3981 GJ Bunnik.

Inloop 19.30 uur, het programma duurt van 20.00-21.30 uur.
Een ieder is van harte welkom.20.00-21.30 uur.
Toegang is gratis.

bunnik.nl
Website van de gemeente Bunnik. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Ook ouderen kunnen in aanmerking komen.

Centrum voor elkaar 
(CvE)  tel. 030-6594848
Heeft u een vraag over (tijdelijke) hulp of ondersteuning? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik. U kunt er terecht met vragen over bijvoorbeeld:

  • praktische en sociale hulp in het dagelijks leven;
  • hulpmiddelen bij wonen, vervoer of beperkte bewegingsvrijheid, zoals rolstoel, regiotaxi of aanpassingen in of aan huis;
  • aanvraag van een indicatie voor hulp in de huishouding als u tijdelijk of voor langere tijd niet in staat bent zelfstandig het huishouden te doen;
  • ondersteuning van mantelzorgers door netwerkversterking;
  • faciliteren van lotgenotencontact en maatwerk – voorzieningen.

handeninhuis.nl
De landelijk werkende organisatie richt zich op de 24-uurs vervanging van de vaste mantelzorger, waardoor deze met een gerust hart op vakantie kan gaan of om andere reden afwezig kan zijn.

ideacultuur.nl/seniorweb
SeniorWeb is de landelijke organisatie die ouderen ondersteunt bij het gebruik van digitale media. In Bunnik is de bibliotheek een leslocatie waar gratis ondersteuning wordt gegeven. Je kunt hiervoor elke dinsdagochtend tussen 10.00 – 11.30 terecht.

ouderenfonds.nl
Het fonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Het fonds organiseert onder andere uitjes en de Zilverlijn.  Als deelnemer aan de Zilverlijn wordt u wekelijks gebeld door een vrijwilliger voor een praatje of een goed gesprek. Klik op ‘deelnemen’.

ouderenombudsman.nl
Deze ombudsman is er speciaal voor ouderen. Een onafhankelijke vraagbaak om u op weg te helpen. Via de telefoon, maar ook via internet. Met onderwerpen als wonen, zorg & welzijn, mobiliteit en geldzaken. U kunt met al uw vragen terecht bij de OuderenOmbudsman.

deschansodijk.nl
De Schans in Odijk is sociëteit voor mensen met een lichamelijke beperking uit onder meer de gemeente Bunnik. Op deze site vindt u informatie over de activiteiten van de Schans en hoe u zich aan kunt melden.

valys.nl
Valys is sociaal-recreatief vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres.

Vervoer nodig?
Maak dan gebruik van vrijwilligers in ons dorp die graag helpen.
Vraag dit wel een paar dagen van te voren aan.
Er wordt een kleine onkostenvergoeding in rekening gebracht.
ANWB Automaatje Bunnik,
eenmalig aanmelden via 06-12334721 of via info@automaatjebunnik.nl
Rit aanvragen via 06-82994052.

RECREATIE

cursusprojectbunnik.nl
Op deze site staan allerhande cursussen op uiteenlopende gebieden die georganiseerd worden in Bunnik. Een nieuwe hobby ontdekken? Nieuwe mensen ontmoeten? Dat kan door mee te doen met één of meer van de activiteiten. Bekijk bij ‘alle cursussen’ het totale aanbod.

filmhuisodijk.nl
Het Filmhuis Odijk vertoont op de eerste vrijdag van de maand (niet in juli, augustus en december) een film in De Schoudermantel (het maakt geen deel uit van het Jongerenwerk). Specifiek bedoeld voor mensen uit de gemeente Bunnik.

gildezeist.nl
Het Gilde organiseert onder meer rondleidingen en fietstochten door vrijwilligers in Zeist en omgeving.

ideacultuur.nl/bibliotheek
Informatie over de bibliotheek in Bunnik, cursussen, lezingen, Seniorweb, e-books lenen en lezen op iPad of tablet.

laco.eu/bunnik/zwemmen/aquavitaal
Zwemmen voor senioren

muziekschoolbunnik.nl
De muziekschool heeft een koor voor zestigplusers: The Cherry Singers.

samenbreien.nl
‘Samen Breien’ is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Wolplein. In Bunnik is de breiclub “Wolstreet” actief op iedere woensdag van 10:00 – 11:30 uur in de bibliotheek.

samennaarklassiek.nl
Bent u op zoek naar een muziekvriend of –vriendin om samen naar klassieke concerten te gaan?
Wilt u uw liefde voor klassieke muziek delen met een ander? Meld u aan bij Samen Naar Klassiek.

seniorenzeist.nl
Vereniging voor senioren met veel activiteiten. Ook senioren uit Bunnik kunnen lid worden.

tussenrijnenlek.nl
De Historische Kring Tussen Rijn en Lek organiseert lezingen en excursies over alles wat met de oude en meer recente geschiedenis van onze regio te maken heeft. Deze zijn gratis toegankelijk, ook voor niet-leden. De Kring zoekt in Bunnik interviewers voor het project ‘oral history’.

waterliniemuseum.nl
Het Waterliniemuseum is gevestigd op Fort bij Vechten, het op één na grootste fort van de Waterlinie.

VRIJWILLIGERSWERK

handjehelpen.nl
Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen mensen met een beperking en  vrijwilligers, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Zoek ook op ‘vrijwilligerswerk Bunnik’.

humanitas.nl
Hulp voor mensen die dat hard nodig hebben. Bijvoorbeeld als maatje van iemand die eenzaam is of die net uit de gevangenis komt. Of hulp voor jongeren om hun draai te vinden in de samenleving of iemand helpen met het ordenen van de administratie.

krachtigkrommerijn.nl
Onder de knop ‘vrijwilligers’ vraag en aanbod vrijwilligerswerk in de gemeente Bunnik.

nationaleouderendag.nl
Lijkt het u leuk om iets bijzonders te betekenen voor een oudere bij u uit de buurt? Vanaf half augustus kunt u hier op de website een wens uitkiezen die bij u past. Samen met de oudere geeft u invulling aan de wens. Het kost u maximaal een paar uurtjes van uw tijd, en levert de oudere en uzelf een heel goed gevoel.

oopoeh.nl
Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (in de buurt). Voor 55+ ‘sers die af en toe op een huisdier willen passen.

ouderenfonds.nl
Vrijwilligers gezocht voor uiteenlopende functies, o.a. uitjesbegeleider, medewerker contactcentrum of vrijwilliger van de Zilverlijn. Vrijwilligers van de Zilverlijn bellen elke week vanuit kantoor Bunnik of vanuit huis ouderen voor een gezellig praatje of een goed gesprek en doorbreken daarmee de stilte en eenzaamheid.

quarijn.nl
Quarijn zoekt vrijwilligers met affiniteit met dementerende bewoners van Bunninchem die met hen willen bakken, wandelen, breien, knutselen of gezelschap houden. (Ook aanmelden bij Erika of Kevin, 030 6569010).

zonnebloem.nl
De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke handicap. Als vrijwilliger bij de Zonnebloem zet je je in voor mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen. Met het doen van iets heel kleins kun je al veel betekenen voor iemand anders.

ALGEMEEN

Hieronder de links van de verschillende buurtverenigingen in Bunnik en andere organisaties met informatie en activiteiten.
oranjebuurtbunnik.nl
krommerijnwijk.nl
binnenbunnik.nl
engboogerd.nl
nextdoor.nl

OUDERENBONDEN

anbo.nl
kbo.nl
pcob.nl