Laatste nieuws

Onze activiteiten en het CORONA virus

Nog steeds bevinden wij ons in bijzondere omstandigheden.
Gelukkig kan een aantal van onze vaste activiteiten weer van start gaan en ook andere activiteiten gaan weer plaats vinden. Natuurlijk staat iedere keer de veiligheid van docenten, leiders, vrijwilligers en deelnemers voorop.

Nadere bijzonderheden vindt u bij de verschillende rubrieken.


CORONA NIEUWS

Door op onderstaande link te klikken, krijgt u een overzicht van de Gemeente Bunnik met informatie omtrent hulpaanbod:

Hulp in tijden van Corona


Eén tegen eenzaamheid

Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker.

De handen uit de mouwen steken kan alsnog. Even bellen of een kaartje sturen. Of kun je ‘coronaproof’ hulp aanbieden. Een klein gebaar doet veel. Contact houden kan altijd.

Doe iets leuks samen
Denk aan het doen van een online spelletje. Foto’s delen. Samen tv kijken met de telefoon aan het oor. Een bloemetje versturen of hapje eten bezorgen.

Speciale telefoonlijnen
Met vragen of voor een luisterend oor zijn er verschillende telefonische hulplijnen.
De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.
– Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met:
   ANBO (0348 – 46 66 66), KBO-PCOB (030 – 3 400 600) of het Rode Kruis (070 – 4455 888).
– Voor mantelzorgers is er de Mantelzorglijn (030 – 760 60 55).

Hulp bieden en vragen
Ook zijn er ouderen en andere mensen in een risicogroep om ziek te worden die liever even binnenblijven. Maar geen mensen in hun omgeving hebben om op terug te vallen. Misschien kun je ze ondersteunen. Door een boodschap te doen bijvoorbeeld. Of als ze het openbaar vervoer willen mijden een keer te chauffeuren.
– Hulp bieden en vragen kan via de website NLvoorelkaar.nl.
– Op social media is er ook een hashtag voor: #coronahulp. Blijf wel altijd alert op veiligheid en welke gegevens je deelt.

Actuele informatie
Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor jezelf en de mensen om je heen. Actuele informatie lees je hier.

KRO-NCRV: Corona Quarantaine Contact
Zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen? KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact.
– Via kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.

Zelf thuis doen
Voor wie aan huis gebonden is heeft Omroep Max activiteiten op een rijtje gezet zoals afleveringen van Nederland in beweging en online exposities van musea.
– Bekijk het overzicht op Maxvandaag.nl.

Tips om iets voor een ander te doen
Het is hartverwarmend om te zien welke initiatieven ontstaan. Een selectie van nieuwe en bestaande initiatieven vind je hier

Stuur een foto als kaartje via deze app
‘Coronapost’ noemt app Omapost zijn actie ludiek. Via de app kun je nu tegen kostprijs een kaartje sturen als je even niet bij oma (of opa) langs wilt gaan.
Persoonlijke videoboodschappen bij ANBO
Bekende Nederlanders en politici hebben een videoboodschap ingesproken om ouderen een #hartonderderiem te steken.
Onder hen Eén tegen eenzaamheid-aanjager Ali B.

Een kaartje voor een postmaatje
Stuur een kaartje. Naar je oma of opa. Of naar een onbekende die het leuk vindt. Dat kan via Postmaatje.

Cobi is telefoonmaatje vanuit huis
Een praatje over het weer. Of de zorgen om corona. Je kan als telefoonmaatje of als vrijwilliger van de ZiIverlijn van het Ouderenfonds of de Luisterlijn iets op afstand voor een ander betekenen.