GYMNASTIEK

Helaas liggen onze activiteiten zeker tot 9 februari 2021 allemaal stil en het ziet er niet naar uit dat dit snel gaat veranderen.

Onze docent gymnastiek Nanda Bax heeft echter een leuke verrassing!

Nanda geeft al lange tijd online gymnastiekles voor volwassenen en dat bevalt heel goed. Iedereen merkt dat het ontzettend moeilijk is om de motivatie op te brengen om zelf thuis oefeningen te doen, maar als je het op een vaste tijd met elkaar doet en je krijgt echt les, dan is dat veel fijner.

Afgelopen week heeft Nanda de les tweemaal op proef gegeven en het was een succes met zo’n dertig deelnemers.

Daarom heeft zij besloten om ook voor alle deelnemers aan de SAB activiteiten de Totaal Fit gymnastiek lessen online te gaan geven, zodat we toch in beweging blijven en een activiteit hebben.

Voor velen is het lastig om dit soort dingen op de computer te doen maar de beschrijving is stap voor stap en zo eenvoudig en duidelijk mogelijk zodat iedereen die een computer heeft, mee kan doen.

Hieronder de informatie van Nanda en wij wensen u veel succes en beweegplezier!

Attentie geen les op:
Maandag 15 februari 2021
Donderdag 25 februari 2021

Nanda Bax:

 1. Ik geef 2x per week een online les via Teams. In de uitleg over het gebruik verderop in de mail staat de link om deel te kunnen nemen aan deze online les. Het is erg makkelijk om erin te komen, zeker met de stap voor stap uitleg.
 2. De lessen worden gegeven op maandag en donderdagochtend van 10u00-10u45. Om 09u45 zet ik de link open, zodat iedereen een kwartier de tijd heeft om erin te komen.
 3. Op maandag zal ik een les geven met meer uitleg over de oefeningen voor degene die niet normaal gesproken op donderdag les hebben.
 4. Op donderdag geef ik een les waar het tempo iets hoger zal liggen, omdat de donderdagleden de oefeningen al kennen. Maar uiteraard leg ik ook hier de oefeningen uit en kan in principe iedereen hier aan mee doen.
 5. Iedereen mag kiezen met welke les hij/zij mee doet, je mag ook met beide lessen mee doen, maar dan is het duidelijk dat er de ene les meer uitleg is dan de andere.
 6. Er wordt begonnen met een warming-up om het hele lichaam even los te krijgen. Daarna volgen spier (benen, buik, rug, armen)  en conditie oefeningen, oefeningen voor de coördinatie en het evenwicht. De oefeningen worden zo gegeven dat iedereen op eigen niveau mee kan doen. Ik geef steeds de verschillende niveaus aan. Wij eindigen met de cooling-down om het lichaam weer extra los en soepel te maken.
 7. Zorg dat je lekker zittende kleding aan hebt.
 8. Het enige wat je nodig hebt is een stoel: liefst zonder armleuningen, maar anders is het ook geen probleem.
 9. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, dit is een compensatie voor de activiteiten die niet door gaan.
 10. Je kunt elke les mee doen door dezelfde link te gebruiken die in de uitleg staat. Bewaar deze mail dus goed.
 11. Wil je aan deze lessen mee doen? Stuur dan een mail naar: nandabax3@gmail.com.
  Ik noteer jouw mailadres, zodat jullie een mail krijgen mocht een les niet door gaan (ik werk ook in het UMC en heb aangegeven om, indien nodig, extra te werken, dus wellicht valt er dan eens een les uit).
 12. Mocht je nog andere mensen kennen die interesse hebben: stuur gerust deze mail naar hen door!

Uitleg:

Het is handig om de uitleg even te printen of over te schrijven, zodat als je maandag of donderdag het gaat proberen, je deze uitleg naast de computer hebt liggen!!

Ook handig om een stoel (bij voorkeur zonder armleuning) klaar te hebben staan en natuurlijk zo dat je ook het scherm kunt zien.

Het is echt eenvoudig, je hoeft maar 2x ergens op te klikken,  je naam in te vullen en op “nu deelnemen” te klikken en dan zit je er al in.

 Voor de video gymles heb je een laptop of een computer  nodig (mobiele telefoon kan, maar is minder geschikt en bij een tablet moet je eerst een app downloaden).
Een camera hierop is handig, dan kan ik je ook zien. Je moet ook in je laptop of tablet een microfoon hebben en luidsprekers.

– Maandag om 9u45 kun je beginnen met proberen verbinding te maken door 1x op deze link te klikken: Nanda Online Gym

Er wordt dan verbinding gezocht met internet.

Als je tussendoor meldingen krijgt dat je camera en microfoon worden aangezet, dan mag je die bevestigen.

Je krijgt een scherm zoals hieronder (kan in het engels of  in het nederlands zijn. Klik op de optie Continue on this browser/ doorgaan in deze browser,  het is niet nodig om dingen te downloaden!

Hierna krijg je 2 vakjes naast elkaar: naam invoeren en nu deelnemen. Vul eerst je voornaam in en klik daarna op deelnemen. Dan kom je vanzelf in de online sessie en krijg je mij in beeld.

– Op het scherm krijg je de volgende icoontjes te zien:

De volgende icoontjes zijn handig om te begrijpen:

 1. Camera:het liefst wil ik jouw camera aan (camera zonder streep er doorheen), zodat ik kan zien of de oefeningen goed worden uitgevoerd. Kijk dus even of je jezelf goed in beeld hebt als je op de stoel zit/ achter de stoel staat.
 2. Geluid:als er geen streep door heen staat, staat je geluid aan en kan ik jou horen als je iets zegt. Als de les begint dan zet ik het geluid bij iedereen uit, omdat dit erg stoort. Wil je tijdens de les toch iets zeggen, dan moet je even op dit icoontje klikken en het geluid weer aan zetten.
 3. Als de les klaar is kun je hiermee de online les verlaten.

Tijdens de les zien jullie mij groot in beeld, maar zie je de anderen niet. Ik kan wel alle deelnemers zien en zo persoonlijke tips geven.

Ik hoop dat de uitleg zo duidelijk is en dat het gaat lukken.

Succes ermee.

Nanda

Fotogalerij gymnastiek: